A+ A A-

Ege Mutfağının Muhteşem Zeytinyağlıları Ayvalık’ta

Ayvalık YemekleriEğer tatilinizi Ayvalık otel ve pansiyonlarında geçiriyorsanız gün boyunca bu beldenin doğal ve tarihi güzelliklerinin sizi mest edeceğini, akşam ise harika Ayvalık yemeklerinin sizlerin damaklarını şenlendireceğini bilmelisiniz.

Ayvalık’ta Neler Yenir? - Zengin Ayvalık Mutfağı

Kabak Çiçeği Dolması: Kıymalı yapılan dolma içi tohumları çıkartılan kabak çiçeklerinin içine doldurulup tencereye dizilir ve pişirilir.

Kaşarlı Kidonya: Midyeler iyice haşlanıp haşlama suyuna tuz ve sirke ekleniyor. Piştikten sonra iyice yıkanıyor. İçleri açılıp rendelenmiş kaşar koyulup kaşarlar eriyene kadar fırında tutulur.

Bazina: Su, tuz ve zeytinyağı tencereye konulup yavaş yavaş un eklenir. Unun rengi değişene kadar pişirilir. Yağlanmış ve toz şeker serpilmiş tepsinin üstüne lor rendelenir ve pişirilen karışım tepsiye yayılır. Üstüne de şeker ve lor serpilir, kızgın tereyağı gezdirilir. En üstüne de karabiber ve toz tarçın serpilip tepsi döndüre döndüre pişirilir.

Çipohorta: Soğan ve sarımsaklar hafif kavrulur. Küp küp doğranmış havuç, patates ve kabak ilave edilip 10 dakika pişirilir. Maydanoz, dereotu, semiz, domates filizi en üste de kabak çiçeği konulur ve 20 dakika daha pişirilir. Soğuk olarak servis edilir.

Girit Usulü Çullama: Tavuk eti ve ciğeri doğranır ve kavrulur. Tavuk suyu, su, pirinç, tuz ve muskat da eklenip pişirilir. Un, zeytinyağı, su ve tuz bir tarafta yoğrulur. Hamuru 3 parçaya ayrılır biri biraz daha küçük olacak şekilde. Hamurları açıp birini tepsinin dibine yayılır ve harcın kalanı da üstüne dökülür üstüne bir hamur daha açıp koyulur kalan harç da dökülüp son yufka açılıp tepsinin üstü örtülür ve tereyağı sürülür. Birkaç kaşık tavuk suyu gezdirilir. Tarçın ve şeker dökülüp fırına verilir.

Enginar SalatasıEnginar Salatası: Enginarları dörde bölüp limon suyu eklenmiş suda haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzüp, kiraz domatesleri, roka yapraklarını ve biberi ekleyin. En üste zeytinyağı, tuz ve limonu atıp harmanlayın.

Deniz Börülcesi Salatası: Kaynayan suya börülceler atılıp haşlanır. Daha sonra süzülüp servis tabağına alınır. Sarımsak, zeytinyağı ve sirkeden oluşan sosu üstüne dökün.

Kalamar Dolması: İyice temizlenen kalamarın bacakları ince ince kesilip tavada kavrulan soğan, yağ ve sarımsağa eklenir. Biraz kavrulduktan sonra üstüne maydanoz, biber ve domates eklenip biraz daha kavrulur. Domates salçası, tuz ve karabiber eklenip kavurma işlemine devam edilir. Kavrulan harç kalamarların içine doldurulur ve ağızları kürdanla kapatılır. Hafif ateşte pişirilir.

Yoğurtlu Semizotu Salatası: Semizotlarını güzelce yıkayıp temizleyin ve doğrayın. Üstüne süzme yoğurt ekleyip yoğurtla semizotu iyice karışana kadar karıştırın. Üstüne sarımsak ve tuzu ilave edip biraz daha karıştırın. Servis tabağına alıp kaşıkla üstünü düzeltin. Kırmızı biber ve biraz da zeytinyağı gezdirin.

Ceviz Çorbası: Tereyağı ve biraz da sıvı yağla çekilmiş cevizleri kavurun. Üstüne un ilave edip biraz daha kavurduktan sonra üstüne et suyu ekleyip çırparak iyice karıştırın ve tuzunu da koyarak kaynamaya bırakın. Bir tarafta yağ, salça ve kırmızı biberi kavurun ardından çorbanın üstüne gezdirin. Birkaç dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.

Lor Lokması: Tuzsuz lor, un, yumurta, irmik, zeytinyağı ve karbonatı karıştırıp iyice yoğurun. Şekil verip fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Bir tarafta şerbeti kaynatın. Soğuyan lokmaları şuruba atıp iki dakika kaynatın ve servis tabağına alın.

OTEL FIRSATLARI İÇİN ÜYE OL

seo

Seo Fiyatları

TÜRKİYE'NİN TATİL CENNETLERİ

Amasra

Amasra

Amasra, Batı Karadeniz’de bulunan, Bartın iline bağlı, küçük ve şirin bir tatil...

Gelibolu

Gelibolu

Marmara Bölgesi’nin Trakya kesiminde bulunan, Çanakkale’ye bağlı bir ilçe olan...

 

Tüm tatil bölgeleri »

AYVALIK TATİL YORUMLARI

Tüm otel yorum ve şikayetleri »

Yasal Uyarı:
Bu site Ayvalığı tanıtmak saklı kalmış tatil bölgelerimizi tanıtarak Türk turizmine katkı sağlamak amacıyla Webhome İnternet Reklam ve Bilgi Teknolojileri tarafından hazırlanmıştır. Sitede yer alan içerikler diğer kişi ve kurumlar tarafından hiçbir şekilde basılı veya elektronik ortamda izinsiz kullanılamaz ve kopyalanamaz. ayvalikoteller.com.tr'de yer alan her türlü bilgi sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup, bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek herhangi bir mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir. Bu sitede verilen bilgilerin kullanılmasının sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir.

Web Tasarım Web Tasarım ve Seo Destek Hizmeti - Webhome